Tillverkningen

Mitt företag producerar trappor utefter kundens önskemål med hjälp av riktigt hantverk. Därför åker jag efter kontakten, hem till kunden där vi kan prata om vad ni har för idéer och jag bedömmer vad som går att genomföra i just ert hem och för att undvika onödiga misstag måttar jag själv på plats.

Vid tillverkningen använder jag mycket material ifrån egen skog och arbetar utifrån det jag lärt mig av min far som har bedrivit trappsnickeri i över 30år.
Allt godkänns med fingertoppskänsla och allt finslipas och målas för hand.Detta är ett företag som utför ett genuint hantverk, med fantastiska resultat!
Efter tillverkningen monteras den färdiga trappen i hemmet,
det är verkligen från skog till hem!

 

Pris

Eftersom det finns en hel del olika trappmodeller, storlekar,

träslag, ytbehandlingar och tillbehör så får du ett pris vid kontakt.
Måttning, leverans och montering ingår alltid i priset.
(om inget annat blir överrenskommet)


 


Material

Ek

Detta majestätiska träd kan bli över tusen år gammalt. Det är tätvuxet i fibrerna, vilket gör det mycket starkt och hårt.
Ek används därför ofta till golv där ytan slits och detta är även perfekt för trappen.
Sedan är eken ett livligt material, vilket kommer fram tydligare och vackrare när steget oljas eller lackas.

Furu


I Bergslagen där jag bor så finns det ett hav utav raka och ståtliga tallar och det är ett trädslag som har ett brett användningområde. Det är hårdare och starkare än granen, men ändå billigt och lättjobbat.
Det gör sig mycket bra som antingen möbel eller trappa och kan lätt bli en favorit i många hem.

 

Eget
val
Vi har en mängd olika träslag i våran fina natur. Al, Ask, Björk, Bok, Gran, Lärk, Pil, Skogslönn mm.
Och är det ett träslag som passar er bättre så använder jag mig självlart av det.

Företaget

Jag började min resa som hantverkare redan 2006 med praktik som trappsnickare på Lies snickeri. Jag föll direkt för yrket och gick sedan en treårig utbildning på trätekniska i Örebro.
 

Under skoltiden tillverkade och designade jag möbler som bl.a. köksstolar, köksbord, komoder, soffbord, barskåp, byråer osv.
Jag hjälpte även till att bygga mitt eget hus, där jag målade, kaklade, byggde glasvägg i duschen och tillverkade delar till köket och en hel del av inredningen, bl.a. min första trappa!

Efter att ha prövat på andra yrken som tex. montör, truckförare, lagerarbetare och kassabiträde på bygghandel, så kände jag att jag ville tillbaka till hantverket och startade därför mitt eget företag våren 2014.

Jag är full av energi, erfarenhet och vilja, och jag önskar att hjälpa just dig med ditt projekt. Så välkommen till J.A Trappsnickeri!